Calpe, Costa Blanca, Valencia, Spanje

Calpe is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 24 km². Calpe is gelegen aan de Costa Blanca en telt ruim 27.000 inwoners.  Calp wordt gekenmerkt door de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach, die uitsteekt in zee en van kilometers ver te zien is.

Calpe is vanwege zijn relatief goede klimaat een toeristische plaats. Men vindt er diverse appartementsgebouwen op de wandelboulevard, alsook cafés, restaurants en discobars.  Calpe kent twee grote stranden, links en rechts van de Ifach. Het oude strand, de Arenal, ligt tussen de stad en de Ifach. Het nieuwe strand, La Fossa, is het deel dat noordelijk van de Ifach ligt. Beide hebben een boulevard langs het gehele strand.Het oude centrum is nog intact en bevat sporen van de Moorse overheersing. Vlak bij het centrum, zuidelijk van de Ifach, ligt de vissershaven.

Een vakantiehuis huren in Calpe? Ontdek welke vakantiehuizen in Calpe te huur zijn op VakantiehuisCostaBlanca.be. Sta je al te trappelen van ongeduld? Ontdek dan snel onze brede waaier aan vakantiehuizen in Calpe. Een vakantiehuis aan het strand, een luxe-vakantiehuis aan zee of liever een modern vakantiehuis in een levendige badplaats? Wat je ook kiest, wij hebben de geschikte accommodatie voor jou! Wacht dus niet langer en boek nu je ideale vakantiehuis in Calpe!


Geselecteerde vakantie accommodaties