Vakantie in Alicante: Ontdek deze zonnige bestemming aan de Costa Blanca Alicante, gelegen aan de prachtige Costa Blanca in Spanje.  Dit is een geweldige bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Met zonovergoten stranden, historische bezienswaardigheden, heerlijk eten en tal van vakantiehuuropties, is deze stad de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft.

Top 5 bezienswaardigheden in Alicante

1. Kasteel van Santa Barbara: Dit adembenemende middeleeuwse fort op de top van de berg Benacantil biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Een bezoek hier is een must voor geschiedenisliefhebbers en iedereen die van prachtige vergezichten houdt.

2. Explanada de España: Deze schitterende promenade langs de haven is bekleed met kleurrijke mozaïeken en palmbomen. Het is de ideale plek voor een ontspannen wandeling, om te genieten van straatartiesten en om te proeven van lokale lekkernijen.

3. Museo Volvo Ocean Race: Als je geïnteresseerd bent in de zeilsport, mag je dit museum niet missen. Het brengt de opwinding van 's werelds zwaarste zeilrace tot leven met interactieve tentoonstellingen en fascinerende verhalen.

4. Casa Carbonell: Deze modernistische parel is een prachtig voorbeeld van de architectuur in Alicante. De gevel is versierd met tegelwerk en smeedijzeren details, en het is nu een locatie voor evenementen en concerten.

5. Playa del Postiguet: Dit stadsstrand is ideaal om te zonnebaden en te zwemmen. Het ligt op loopafstand van het stadscentrum, dus je kunt gemakkelijk heen en weer gaan tussen de winkels en het zand.

Eten & drinken in Alicante

Alicante staat bekend om zijn heerlijke mediterrane keuken. Proef de lokale specialiteiten, zoals paella, gemaakt met verse vis en zeevruchten, of geniet van tapas in een van de gezellige tapasbars. Vergeet niet om een glas horchata, een verfrissend drankje op basis van chufa-noten, te proeven. De stad heeft ook een bruisend nachtleven, met tal van bars en clubs om de avonden door te brengen.

We geven je alvast een overzicht van enkele restaurants die je zeker niet mag missen !!!

Restaurant OPEN: Calle Manuel Antón 12

Restaurant LA ERETA: Parque de La Ereta

Restaurant MANERO: Manero Molla 11

Vakantiehuis huren in Alicante

Als je wilt genieten van een meer ontspannen en persoonlijke vakantie-ervaring, overweeg dan om een vakantiehuis in Alicante te huren. Er zijn tal van opties beschikbaar, van appartementen aan het strand tot villa's in het binnenland. Dit geeft je de vrijheid om je eigen schema te bepalen en de lokale cultuur te omarmen.  Alicante biedt een gevarieerde vakantie-ervaring, van culturele bezienswaardigheden tot ontspannen dagen op het strand en smakelijke gastronomische avonturen. Of je nu reist met vrienden, familie of als stel, deze zonnige Spaanse bestemming zal zeker een blijvende indruk achterlaten. Geniet van je vakantie in Alicante!

Ontdek hier enkele vakantieverblijven dicht bij Alicante stad.

 


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe